www.24smolian.com

Министерството на финансите ще „оздравява“ 8 родопски общини

сряда, 8 юни 2016 г.0 коментара

Министерството на финансите ще „оздравява" 36 общини с просрочени задължения, сред които Баните, Девин, Доспат, Мадан, Неделино, Рудозем, Смолян и Чепеларе. В Държавен вестник вече е обнародван Законът за изменение и допълнение на Закона за публичните финанси, с който се въвежда ред за откриване на процедура по финансово оздравяване на общини, както и възможност за предприемане на мерки за финансова устойчивост и стабилност на местните финанси. В Закона са дефинирани условията, наличието на които показва степента на финансови затруднения на общините, а на интернет страницата на Министерството на финансите са публикувани методическите указания за прилагането му, както и критериите за определяне на общини с финансови затруднения.
„Необходимостта от финансово оздравяване на общини е израз на усилията за ограничаване на негативните ефекти върху бюджетната позиция и върху местната общност, като се предлагат възможности за реализиране на допълнителни мерки в приходите и разходите при съобразяване с рисковете за увеличаване на просрочените задължения", посочват от финансовото ведомство.
Останалите общините, които отговарят на условията, по преценка на МФ са:
Кресна, Симитли, Струмяни, Лясковец, Видин, Димово, Борован, Мизия, Дупница, Рила, Сапарева баня, Ловеч, Тетевен, Георги Дамяново, Батак, Белово, Велинград, Септември, Перник, Карлово, Сливен, Костенец, Опан, Омуртаг, Кирково, Кърджали, Минерални Бани и Стамболово.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН