www.24smolian.com

След одит: Управлението на Община Смолян-стриктно по международните стандарти

вторник, 21 юни 2016 г.0 коментара

В Община Смолян се проведе надзорен одит на Интегрираната система за управление, съответстваща на международните стандарти ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 и ISO 27001:2013 от Сертифициращата организация РИНА БЪЛГАРИЯ. Усилията на администрацията, насочени към по-качествено, по-сигурно и по-бързо обслужване, отново бяха високо оценени от одиторския екип. При проведения одит не са установени несъответствия и няма повдигнати зони за подобрение. Това означава, че общината стриктно е прилагала международните стандарти.
Община Смолян е сертифицирана вече 10 години, като първата сертификация е била през 2006 г. по международните стандарти ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, а през 2009 г. и по международния стандарт ISO 27001:2005. В продължение на всичките тези години общината е показвала постоянство и висок професионализъм при обслужване на гражданите, като през последните  5 години администрацията  е постигнала устойчивост и значителен растеж при прилагането на стандартите за управление.
За поредна година одиторски екип отново направи детайлна проверка относно спазването на утвърдените правила и съответствието им с изискванията на трите международни стандарта. След изследване на структурата и организацията на работа, както и на работните процеси, одиторският екип единодушно заключи, че  административното, правното и информационното обслужване на физически и юридически лица в Община Смолян е в съответствие със законовите и подзаконовите нормативни актове и с международните стандарти.
Ръководството на община Смолян поддържа непрекъснат процес на утвърждаване на  високото ниво на административно обслужване и стриктно спазване на защитените стандарти, като по този начин се стреми да постигне висока степен на обществено доверие в администрацията.
Главна цел на общинското ръководство и целия персонал е да създава доверие, като предоставя на своите клиенти, партньори и заинтересовани лица продукт, който да съответства на техните изисквания за сигурност,  като едновременно с това гарантира конфиденциалност, цялостност и достъпност до информационните активи, осигуряващи процесите.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН