www.24smolian.com

Спектакъл срещу дрогата: Ченге от „Под прикритие“ ще разказва в Смолян за опита си с наркотиците

сряда, 15 юни 2016 г.0 коментара

Превантивно–информационен център по наркотични вещества към община Смолян  организира безплатно представление за ученици от смолянските училища. Спектакълът „Спасителят" от Валентин Балабанов на театрална формация „Улична банда"  ще бъде представен на 16 юни от 17 часа в Родопския драматичен театър. В него участват актьорите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов. Това съобщи секретарят на Общината Момчил Николов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества.
Спектакълът е насочен преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и превантивна цел. Чрез средствата на театралната игра се показва  нелеката история на едно момиче на 18 години, което е станало наркоманка по най-прозаичния начин-„да опитам, да не съм различна от другите". Младите хора ще видят и схемата, в която е въвлечена от наркопласьора-получава дрога – проституира - получава нова доза и така до безкрай, както и опитите й да се измъкне от този ад. В представлението се разказва за безкрупулността на наркопласьорите - за тях чуждия живот няма стойност, а трагедията на Нели и такива като нея са само средство за получаване на нови доходи.
В края на представлението ще се проведе среща с участието на Ивайло Захариев, който изигра ченгето Мартин-Шмекера в сериала „Под прикритие". В нея актьорът ще сподели своята лична история в опита си с наркотиците. Той ще разговаря с младите зрители за отношението им към наркотиците, за последствията от употребата и за начините да кажеш „НЕ".
24smolian.com


Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН