"Право към мен идваше, захапа ме за ръката", разказа пред Нова тв 55-годишният Панайот Парев, който в четвъртък беше нападнат от мечка в гората край смолянското село Люлка.
Както вече 24smolian.com писа, той брал гъби в гората, когато бил атакуван. Животното било заедно с едно от малките си. Мъжът се защитавал с голи ръце. По време на схватката успял да се отърве от лапите ѝ и да стигне до селото, за да потърси помощ. Пръв се притекъл горският стражар.
От болницата в Смолян обясниха, че той не е изгубил много кръв и няма опасност за живота му. Панайот обаче е в шок от преживяното, а двамата му синове казват, че баща им живее втори живот. Местните твърдят, че постоянно живеят в страх от хищниците, тъй като слизали от гората и нападали и в самите села.
У нас мечките са защитен вид. Убийството им се наказва с глоба и с лишаване от свобода. 
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I