www.24smolian.com

Голямото писане започва: Ученици ще творят заедно със сценариста на „Под прикритие”

четвъртък, 30 юни 2016 г.0 коментара

С лятна школа по творческо писане Александър Чобанов обогатява културния живот в  Смолян. Той е роден в родопския град, носител е на голямата награда „Южна пролет" за дебют на годината със сборника с разкази „Колекция 18".  През 2011 г. излиза втората му книга „Летен следобед", последвана от романа „Хлапета".(2013г.) и сборника с разкази „Квантова градина" (2015г.). Чобанов е и сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие", „Четвърта власт", „Дървото на живота" и др.
Зам.-областният управител Андриян Петров се срещна с младия писател и сценарист и участниците в лятната школа по творческо писане, която се провежда за трета поредна година в Регионална библиотека „Николай Вранчев". Школата ще продължи до 5 юли и в нея участват млади любители на творчеството между 14 и 20-годишна възраст.
Александър Чобанов сподели, че е впечатлен от интереса към четенето на книги сред младите хора в региона. „Изненадаха ме с много заглавия и автори, които аз не познавам". Той отбеляза, че една от целите на тази школа е да разберат подрастващите, че има реализация в сферата на изкуствата и да се стремят да развиват потенциала и творчеството си.
„Апостолската мисия на Александър Чобанов и всички тези млади хора тук ме карат да бъда оптимист, че има бъдеще за развитието на културата в област Смолян и в България", сподели заместник-областният управител Андриян Петров. Той пожела успех на всички участници в лятната школа, като засвидетелства подкрепата си за творческата инициатива на Александър Чобанов. 
Инициатор и организатор на мероприятието е Александър Чобанов, който провежда и самите занимания.
24smolian.com 

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН