www.24smolian.com

Център за услуги на лица с увреждания заработи в Баните

сряда, 1 юни 2016 г.0 коментара

Кметът на община Баните Милен Белчев подписа в Министерството на труда и социалната политика договор за финансиране на одобрения проект „Независим живот чрез интегрирани социални услуги в община Баните". Той е по схема „Независим живот" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ възлиза на 499 939 лв.
В изпълнение на проекта 60 лица с увреждания и лица над 65 години в невъзможност за самообслужване ще получат подобрен достъп до услуги за социално включване, включително и здравни. Продължителността на предоставянето на услугите ще бъде до 18 месеца. По проекта се създава Център за почасови услуги в общността и домашна среда, в който ще бъдат наети – лични асистенти, социални асистенти, домашни помощници, управител на центъра, специалист социална подкрепа, 3 медицински сестри  и рехабилитатор.
Процедурата е иновативна по своята същност и дава възможност за реализиране на интегрирани междусекторни услуги за хора с увреждания и техните семейства и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност да се самообслужват. Операцията е насочена към улесняване достъпа до здравни услуги и развитието на социални услуги в общността.
Изпълнението на проекта стартира от 1 юни 2016 година.
Допълнително ще бъде публикувана информация за реда, начина и условията за кандидатстване по проекта, посочиха от екипа на кмета Милен Белчев.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН