www.24smolian.com

Селянин съди кмет за 50 бона заради 50 метра кален път

събота, 30 юли 2016 г.0 коментара

Носил стока на ръце до дома си, получил сърдечен пристъпРодопчанин поиска обезщетение в размер на 50 000 лева защото получил сърдечен пристъп и задух докато… пренасял строителни материали по 50-метрова кална пътека към дома си. С.Д. от село Шаренска заведе дело срещу Община Мадан заради непригодния за автомобили път до къщата му.
Мъжът решил да довърши ремонта на сградата, който започнали родителите му през далечната 1970 година. Участъкът до къщата, който бил описан по „скици на Общината" с 3-метрова ширина, обаче се стеснявал година след година, а според сезона пътят бил хлъзгав, кален и заледен и това не позволявало придвижване с автомобил. Така и не бил ремонтиран от Общината. Поради тази причина родопчанинът се принуждавал да носи стоки и материали винаги на ръце или с количка. До момента, в който не получил на няколко пъти сърдечни пристъпи. Мъжът бил диагностициран с надкамерна тахикардия, есенциална хипертония и нестабилна стенокардия.
Според служителите в Община Мадан обаче, пътят не е част от улица и не е общински. По скици също така участъкът се води „пешеходен". В исковата молба на С.Д. пък липсвали документ за собствеността на имота, както и данни за актуалното състояние на УПИ.
Окръжният съд в Смолян отхвърли иска на родопчанина като недоказан и неоснователен. Той ще трябва да плати на общината разноски по делото в размер на 2 335 лева.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН