www.24smolian.com

Прокуратурата: Постигнахме осъдителни присъди спрямо 6-ма трафиканти на хора

сряда, 6 юли 2016 г.0 коментара

Прокуратурата постигна осъдителни присъди спрямо шест лица, обвинени за превеждане през границата на страната на група от хора без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, в съучастие – престъпление по чл. 280 ал. 2 точки 1 и 3 във връзка с ал. 1 и  във връзка с чл. 20 от Наказателния кодекс, се казва в съобщение на държавното обвинение.
Както вече 24smolian.com писа, Иван М., на 40 г., Илиян Р., на 23 г., Христо А., на 30 г., Ерик Т., на 20 г., Билян Д., на 23 г. и Александър Б., на 21 г., са осъдени на лишаване от свобода за срок от 11 месеца, като на основание чл.66 ал. 1 от Наказателния кодекс изтърпяването на наказанието се отлага за срок от 3 години, за всеки един от тях.
Шестимата са признати за виновни за това, че като извършители и помагачи, на 26 април 2016 г., в землището на Златоград без разрешение на контролните органи умишлено улеснили и превели безпрепятствено да преминат през границата на страната - от Република Гърция в Република България, група от 22-ма граждани на Афганистан, сред които имало 13 деца, ненавършили 16-годишна възраст. На същата дата в гр. Златоград полицейски патрул спрял за проверка микробус, марка „Мерцедес", в който пътували чуждите афганистански граждани, които по-късно били настанени в Център за мигранти у нас.
Присъдите са постигнати след споразумение, подписано от прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрено от Районен съд-Златоград, и са окончателни.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН