www.24smolian.com

След проверки на прокуратурата: 94 нарушения по общинските пътища, 29 са в Смолянско-незаконно строителство и складиране на дървен материал

вторник, 5 юли 2016 г.0 коментара

94 нарушения по общинските пътища установи проверка на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва регионите на Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян, Хасково и Кърджали. Инспекцията се извърши в изпълнение на указанията на Върховна административна прокуратура по спазване на Закона за пътищата, посочиха от държавното обвинение.
От общо 94-те констатирани нарушения по общинските пътища в зоната, най-много са в Пазарджишко – 48, в Смолянско – 29, в Старозагорско – 11, в Хасковско – 3, в Пловдивско – 2 и в Кърджалийско – 1.
В регион Смолян нарушения са концентрирани на територията на община Доспат, където са констатирани две незаконни строителства върху общинска пътна мрежа, едно унищожаване на пътна настилка, 26 случая на складиране на дървен материал върху общинска пътна мрежа.
В община Крумовград има един случай на нарушение, извършено от дърводобивна фирма на около 4 км от с. Черничево. Констатирано е при товарене на дървесина в камиони, паркирани на пътните платна, без да бъдат поставени необходимите обозначения и сигнализация за осигуряване на безопасността на пътя, складиране на дървен материал върху банкети и отводнителни съоръжения и др.
Прокурорите от съответните районни и окръжни прокуратури са реагирали и изпратили писма до общините за незабавно отстраняване на констатираните нередности, като повечето от тях вече са изпълнени, посочиха от Апелативна прокуратура. 
24smolian.com 


Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН