Европа се изнерви и то много. Но само онази част, която до този момент се назоваваше „обединена". Усети се още в първите дни след Брекзита на Великобритания. Халтавите нерви проличаха в поведението и изказите както на Жан-Клод Юнкер, така и на лидерите на най-силните икономики в Съюза. Хорово поискаха незабавно изритване на британците от ЕС, а ритникът от исландците на Европейското сякаш още повече изкриви нервните бюрократични усмивки на самозабравилите се чиновници в Брюксел в „Сега да видите!". Пригласят и родните политици, тръгнали „барабар Петко" да си мерят БВП-то, че дори премиерът ни изчисли загубите им за една нощ. Но неговите проблеми са далеч по-малки в сравнение с тези на Камерън. Поне той така си го чувства.
Всеки народ има правото сам да избере своето бъдеще. Това обаче отдавна е забравено от бюрократичните маймуни, не е в номерата им. Те са далеч по-отговорни когато трябва да наложат правилото „На пазара само прави банани, с минимална извивка и не по-къси от 14 сантиметра". Сякаш са за десерт след… поредния гей парад. Този стандарт е бил наложен от ЕС и вече ще спре да се прилага във Великобритания. Изобщо, британците се измъкнаха от куп безсмислени правила.
От всеки един катаклизъм се ражда нещо ново и по-силно. Това не е проучено от бюрократичните маймуни, но е факт. А родните „експерти" ще продължат да изчисляват загубите на британците по часове, дни, месеци, докато нашенци продължават да се насочват към Острова. Пък и да не е там, „експертите" едва ли ги вълнува, „у дома всичко е наред - не сме като фалиралите гърци, не сме като „тъпите" англичани, не сме и като румънците".
Е, не сме, защото поне малко, ако бяхме…
Иначе сме №1 в мечтите, в усещането, че на хоризонта има „месия",…. в изпълнението на спуснатите от Брюксел директиви, указания…
24smolian.com

Очаквайте по темата:
Референдумът е немислим
БГ-екзит: Щастливи кокошки и едни много тъжни и бедни хора

Вечно злобни, черногледи и все бедни:
Разтурихме Варшавския договор, влязохме в ЕС-ще разпаднем и него?!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I