www.24smolian.com

Родопчанка в епицентъра на труса в Италия: Беше страшно, успях да извадя старица, обляна в кръв! (снимки)

сряда, 24 август 2016 г.0 коментара„Беше страшно! Трусът бе толкова силен, че отвори пукнатини в стените, падаха картини и гардероби. Едва успяхме да излезем навън. Изведох 85-годишната старица, за която се грижа. Главата на жената бе в кръв, след като си удари главата в една от стените", разказа за 24rodopi.com родопчанка, която работи в малко селце в района на почти разрушения град Аматриче, след земетресението, което разтърси Италия тази сутрин.
Припомняме, че трус с магнитуд от 6,2 по Рихтер с епицентър на 170 км от столицата Рим, бе регистрирано в 3,36 часа в сряда. Най-големи са разрушенията в зона Лацио, а властите съобщават за двама загинали. Броят на жертвите обаче продължава да расте.
„Излязохме навън по нощници, загърнати единствено с жилетки, които успях да взема. Това ни бе единственото облекло. Цялото селце се събрахме и прекарахме нощта под открито небе", разказа родопчанката за 24rodopi.com. Жената работи от години в Италия, грижейки се за възрастни хора.
Кметът на италианския град Аматриче заяви, че силното земетресение в централната част на страната е предизвикало сериозни разрушения в селището, в което живеят около 2 700 души. По думите на Серджио Пироци, под развалините на сградите има затрупани хора, съобщава РИА Новости.
24smolian.com
На снимките:
Това е градчето Аматриче преди труса. Много жители на италианската столица имат къщи и вили в района, търсейки прохлада в планинското градче при летните горещини в Рим]
На малките снимки - Аматриче след труса. 
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН