www.24smolian.com

Мугла събра родовете с хилядолетния обичай Среде лято

понеделник, 8 август 2016 г.0 коментара

И тази година Мугла отбеляза традиционните си празници Среде лято и среща–събор. Зам-кметът Венера Аръчкова поздрави жителите и гостите на селото, което е с уникална природа и здрави родови корени. „Връщайте се по-често в родното си място, защото родопчанинът почита своя род и родина. Нека традициите продължават и духът да не угасва. Весел празник", пожела в словото си Аръчкова и откри празника.
Кметът на селото Даниела Кубинска поздрави също мугленци и подчерта, че в селото  всичко е неповторимо. „Ние сме богати с културата и с историческото наследство", посочи още Кубинска.  Тя припомни, че самодейците от местното читалище „Георги Сава Раковски" са печелили множество награди - регионални и национални, и са запазената марка на Мугла.
Съборът продължи с концерт с участието на битов колектив и вокална група към читалището. За празничното настроение на хората се погрижи и оркестър „Родопско настроение" , а за тийнейджърите имаше и дискотека под звездите.
Беше представен и хилядолетният обичай „Среде лето" със специалното участие на хор за автентично пеене към читалище „Г.С.Раковски- 1947 г." -с.Мугла.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН