www.24smolian.com

Областният управител и EGNATIA ODOS S.A. подписаха споразумение за партньорство по проекта ГКПП „Рудозем-Ксанти”

петък, 12 август 2016 г.2коментара

Областният управител Недялко Славов, Георги Чилингиров – председател на „Българо-гръцкото дружество" и инж.Момчил Караиванов-директор АКРРДС към ОА-Смолян участваха в работна среща с водещият партньор по проект Aiming at Improving Cross - Border Accessibility - CrossBo, която се проведе днес в офиса на гръцката пътна агенция EGNATIA ODOS S.A., гр. Солун, Гърция.
По време на срещата участниците се запознаха с напредъка по процедурите за изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти" и на пътната връзка Димарио-границата с България. Бяха дискутирани сроковете за започване на строителни работи на пункта и пътната връзка. Обсъдиха се технологични особености и съображения, относно проекта, във връзка с различните източници на финансиране. Бяха съгласувани действията на Областна администрация Смолян и  EGNATIA ODOS S.A. за осигуряване на готовност и съвместно откриване на високо равнище на ГКПП „Рудозем-Ксанти" като част от важните събития по време на председателството на ЕС от страна на България – през м. юни 2018 г.
Срещата приключи с официалното подписване на споразумение за партньорство по проекта, свързан с изграждането на пункта и осигуряващите достъпността до него пътни участъци от гръцка и българска страна – Aiming at Improving Cross - Border Accessibility – CrossBo.
Това е поредната важна стъпка към изграждането на ГКПП "Рудозем-Ксанти", която следва предхождащите събития –  решение на Министерски съвет №735 от 18.09.2015 г., с което Областният управител е  определен за възложител на обект „Проектиране и изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти", и обевяването на обекта за национален с Постановление на  Министерски съвет № 295 от 22.04.2016 г.
24smolian.com
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
12 август 2016 г., 20:32

Колко пъти още ще го подписват..ха.ха

Анонимен
14 август 2016 г., 9:10

Всеки областен управител е подписвал такова споразумение. Значи вече има цели 5 споразумения.... Трошат се пари на вятъра, пари от джоба на бедния българин. Нещата си имат своя естествен ход, стига сте ги изнасилвали, пречите на процеса

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН