www.24smolian.com

РЗИ: Всички учебни заведения отговарят на изискванията, 16 школа са изпълнили предписанията за освежаване

понеделник, 12 септември 2016 г.1коментара

Всички, подлежащи на контрол от РЗИ–Смолян, учебни заведения отговарят на здравните изисквания и са в готовност за започване на новата учебна година, обявиха от Здравната инспекция. Директорите на 16 учебни заведения са изпълнили издадените през миналата учебна година предписания за освежаване на класните стаи, кабинетите, коридорите, физкултурните салони и съблекалните към тях, за ремонт на санитарните възли, за подмяна на подови настилки и учебна мебел. В други 2 училища поради липса на финансов ресурс не са изпълнени предписанията за осигуряване на ергономични столове в компютърните кабинети, но това няма да възпрепятства учебния процес, посочиха от РЗИ.
Контролът в подлежащите 44 здравни кабинета в училищата установява, че всички отговарят на изискванията и разполагат с необходимото обзавеждане и оборудване – шкаф за оказване на спешна помощ, лекарства и инструментариум.
Проверките на храненето на учениците през учебната 2015-2016 година показват спазване на Наредба № 37 за здравословно хранене на учениците от 7 до 18 години. В 13 ученически стола се предлага разнообразно меню, включващо риба, мляко и млечни продукти, месо, хляб – различен от белия, салати от пресни зеленчуци и разнообразни плодове. В един от обектите е издадено предписание за осигуряване на рецептурник за ученическо хранене. В регистрираните 22 ученически бюфета се спазват  нормативните изисквания за предлагане на здравословни храни. За констатирано нарушение е съставен един акт.


Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
13 септември 2016 г., 8:42

Е ТЕ КОЛКО СА БЕ ХАХАХА

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН