Приходите от концесията са за миналата година

Минералната вода е донесла 285 509 лева приходи на Девин от концесионни такси в рамките на м.г., което нарежда Общината на второ място по размер на дела по този показател след Столична община. На трето място е Хисаря, където в местната хазна са постъпили 75 116 лева.
Тези цифри бяха посочени в доклада за 2015 година на Комисията за текущ контрол по изпълнението на концесионните договори към министъра на околната среда и водите. Отчетът бе приет от правителството на заседанието на Министерски съвет във вторник.
Приходите по сключените 15 концесионни договора за добив на минерална вода – изключителна държавна собственост, и от ски зоната в Банско са в размер на 4,74 млн. лв. през изминалата година. От концесионни плащания за експлоатацията на минералните извори по сметка на МОСВ са постъпили 2 562 745 лв. Сумата, влязла в държавния бюджет от ДДС, е 732 685 лв. Концесионерите са платили неустойки в размер на 13 074 лв. и лихви за забава в размер на 983 лв.
Според Закона за водите 30 на сто от получените концесионни възнаграждения постъпват по сметка на общините, на чиято територия се намират съответните обекти. Така за 2015 г. местните власти са получили общо 1 098 258 лв. 

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I