www.24smolian.com

Проверките на пътя: 50 спрени водачи – всички трезви, но един без колан

сряда, 21 септември 2016 г.0 коментара

На територията на област Смолян днес „Пътна полиция" разположи свои екипи на всички възлови места по главните пътища и проведе специализирана акция за сигурност и контрол на пътното движение. В операцията взеха участие младежи-доброволци от Български червен кръст, които връчваха на водачите на МПС информационни брошури с основните правила за безопасното поведение на пътя. Припомняйки си правилата за движение по пътищата всеки поема личен ангажимент за безопасно поведение. Инициативата, провеждана на територията на ОД МВР – Смолян, е подкрепяна и от Областна администрация – Смолян.
В хода на акцията в областния град бяха спрени за проверка общо 50 автомобила и техните водачи, които бяха изпробвани с алкотест „Дрегер" за употреба на алкохол, като такива нарушения не бяха установени. На един водач на автомобил беше съставен акт за нарушение за непоставяне на обезопасителен колан.
В рамките на операция „EDWARD" от сектор „Пътна полиция" уверяват, че заснемането с мобилни автоматизирани средства на основните участъци от пътищата с повишена концентрация на пътнотранспортни произшествия продължава на територията на цялата област Смолян.
До този момент няма регистрирани ПТП с ранени участници в движението в смолянския регион.
Областна дирекция на МВР – Смолян отправя апел към водачите на автомобили да шофират с повишено внимание, да бъдат толерантни на пътя, да бъдат отговорни, да спазват правилата за движение, да поставят предпазни колани, да спазват ограниченията на скоростта, да не шофират след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, да не говорят по телефона, докато са зад волана.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН