www.24smolian.com

Красавици сложиха носиите за едно уникално ревю (снимки)

четвъртък, 29 септември 2016 г.0 коментара

18 автентични носии от различни краища на област Смолян бяха представени на ревю-спектакъла „Магията на традиционната родопска носия", който се проведе в РИМ "Стою Шишков" – Смолян. Проявата бе по повод Европейските дни на наследството – 2016 г.
„Поздравявам ви затова, че именно по този красив начин ние отбелязваме Европейските дни на наследството, показвайки, че всяка една страна – членка на Европейския съюз, има своето богато културно и историческо наследство, има своя самобитен фолклор и своята красива носия. Разбира се, ние като родопчани, да отбележим, че нашата народна носия е най-красивата и най-практичната. Считам, че човек, когато познава историята на своята родина, на своя роден край, когато познава по-добре фолклорните традиции и бита, духовността, културата, става още по-голям патриот!", приветства участниците, гостите и организаторите областният управител Недялко Славов.
Главната цел на инициативата е да се открият и покажат пред публика автентични родопски носии - източник на информация както за бита и традициите в Средните Родопи, така и за историческото развитие на носиите. Ревю-спектакълът имаше състезателен характер. За отличените на първо, второ и трето място бяха осигурени награди: ваучер за уикенд-пакет на стойност 100 лв., ваучер от магазин за техника на стойност 60 лв. и ваучер за книги на стойност 40 лв. 
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН