www.24smolian.com

Юрист ще ръководи президентския вот в Смолян! Симеон Велинов от ГЕРБ оглави РИК, заместниците му са от БСП и РБ

сряда, 7 септември 2016 г.0 коментара

Симеон Велинов от ГЕРБ ще е председател на Районната избирателна комисия в Смолян по време на президентските избори и националния референдум на 6 ноември. Консултациите за състава на РИК се проведоха в Областната администрация в сряда.
Заместници на Велинов са Иван Гавазов от Коалиция БСП-Лява България и Димитър Марев от Реформаторския блок. И тримата са юристи. Симеон Велинов работи в юридическата дирекция в община Смолян, а Иван Гавазов и Димитър Марев са адвокати.
Секретар на комисията е Емил Кехайов от ДПС. Членове са Малина Кордова, Ангел Безергянов и Мариана Сивкова от ПП ГЕРБ, Анастасия Караманолева от коалиция БСП-Лява България, Росен Багрянов (Патриотичен фронт), Атанас Ангелов (България без цензура), Елена Илиева от Атака и Радка Желева от АБВ.
Консултациите за състава на РИК водеше областният управител на Смолян Недялко Славов. Той посочи законовите разпоредби, касаещи конструирането на Районната избирателна комисия.
Броят на членовете е 13 като в тях се включва председател, двама зам.-председатели и секретар. Според съотношението спрямо парламентарно представените партии ГЕРБ е с 4 членове на РИК, БСП –Лява България-2, ДПС-2, Реформаторски блок-1, Патриотичен фронт-1, България без цензура-1 , ПП Атака-1 и АБВ-1. Членовете са РИК са предимно юристи, повечето имат опит от предишни участия в избирателни комисии. Славов определи консултациите като успешни и благодари на всички представители на политическите партии за тяхната добронамереност и обективност.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН