www.24smolian.com

Слука! Маданчанин отстреля 100-килограмова дива свиня и лисица край Бял извор

понеделник, 10 октомври 2016 г.0 коментара

25-годишният инж. Себахтин Чауш от Мадан, който гостува на Ловно-рибарската дружина „Свети Илия" от ардинското село Бял извор отстреля 100-килограмова мъжка дива свиня в местността „Каратепе" в землището на Зака.
В неделния ден ловците от дружинката, след извършения инструктаж и разпределение от ръководителя на ловния излет Евгени Карамитев, тръгват да заемат постовете си. Гостът от Мадан заема пусия и след около един час има слуката да отстреля един хищник – лисица. Гонката продължава и след още два часа чакане на същото място Себахтин успява да отстреля и глигана.
„Баща ми Тунджай Чауш е дългогодишен член на Ловната дружина в Бял извор. Често им гостувам. Очарован съм от дисциплината и организацията в групата. Районът е прекрасен и се полагат изключително много грижи за увеличаването на популацията на дивеча", заяви Сабахтин Чауш. Той е завършил Лесотехническия университет в София.
Ръководителят на ловния излет Евгени Карамитев сподели, че това е първата слука за тазгодишния сезон. Той благодари на участниците в лова за дисциплината, уважението между ловците и търпението им до постигане на целта на ловния излет.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН