www.24smolian.com

500 деца бягаха в чест на Свободата

четвъртък, 20 октомври 2016 г.0 коментара

500 деца от всички смолянски училища участваха в лекоатлетическата щафета, която традиционно организира Община Смолян, по случай 104 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Стартът бе даден на площад „България", а финалът бе на площад „Свобода". Надпреварата откри секретарят на община Смолян Момчил Николов. „От площад „България" до площад „Свобода" вие ще пробягате разстоянието и символично ще слеете тези две съкровени думи – България и Свобода. Със спортната проява ще засвидетелстваме уважението си към загиналите за нашата свобода и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминация е на 21 октомври. Пожелавам Ви трудолюбие, успехи в живота и учението. Нека победят най-добрите", каза още при откриването Николов  и обяви старта на състезанието.
Преди началото на щафетата учениците почетоха пълководеца полк. Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян. Участие  взеха  и децата от предучилищна възраст от детските градини с техния традиционен крос по пешеходната зона.
След края на състезанието най-добрите бяха наградени от зам.-кмета Венера Аръчкова и секретарят Момчил Николов. Първенците получиха медали, купи и грамоти. Всички участници в щафетата получиха и лакомства.
Аръчкова  благодари на всички участници включили се в спортното събитие, посветено на свободата на Родопите.  24smolian.comИзпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН