www.24smolian.com

АПИ: Завърши ремонтът на Рудозем-Смилян, пътят ще улеснява трафика към ГКПП „Рудозем”

четвъртък, 6 октомври 2016 г.1коментара

Завърши рехабилитацията на 8-километровата отсечка от пътя Рудозем-Смилян, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Третокласният път е основна артерия в област Смолян и отсечката ще има съществено значение за улеснение на трафика след изграждането на граничния пункт с Гърция „Рудозем - Ксанти".
По лот 27 през декември м. г. приключи рехабилитацията на 6,5 км от прохода „Превала"  и на 11,351 км от проход „Пампорово", припомнят от АПИ.
Основният ремонт на Рудозем - Смилян продължи по-дълго поради срутища в участъка от км 6+550 до 8+431, което изискваше изготвянето на нови проектни решения за укрепване на проблемните зони. Отсечката вече е с разширен габарит, подпорни стени, нов асфалт, подобрено отводняването, монтирани са нови предпазни огради, маркировка и т. н. Изградена е и велоалея, което е допълнителна възможност за разнообразяване на отдиха на туристите в региона.
С успешното завършване на проекта се благоприятства икономическото развитие в района на Смолян, Чепеларе и Пампорово. Улеснен е достъпът до редица природни забележителности, сред които Смолянските езера, изворите на р. Арда, Момчиловата крепост, пещерите „Ухловица" и „Дяволското гърло", „Харамийската пещера", местността „Чаирите" и др.
24smolian.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
6 октомври 2016 г., 18:15

Добра новина дори и след толкова чакане,само не ми е ясно за какъв...са тези вело алеи?? А оградата сигурно струва колкото половината асфалт,ама...трябва да се лапа

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН