www.24smolian.com

2 826 безплатни винетки в Смолянско, вижте условията и реда за получаване

сряда, 23 ноември 2016 г.0 коментара

„Лицата с трайни увреждания с определени 50 и над 50% намалена работоспособност и семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст имат право на един безплатен едногодишен винетен стикер за един собствен или съпружеска имуществена общност лек автомобил. При така действащите нормативни разпоредби годишната винетка е с валидност от 1 януари на текущата година, за която е издадена, до 31 януари на следващата година", обявиха от „Социално подпомагане"-Смолян.
"През предходните години приемът на заявления в дирекциите „Социално подпомагане" започваше от м. декември. При условие, че Агенция „Пътна инфраструктура" има готовност за отпечатването и разпространението на стикерите, няма проблем същите да бъдат предоставени на правоимащите лица, подали заявление през м. декември тази година.
Припомняме условията и редът за получаване на безплатните винетки:
Към заявлението-декларация се прилагат: копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК; копие от свидетелство за регистрация на лекия автомобил, с което се удостоверява, че автомобилът отговаря на изискванията на чл. 10в от Закона за пътищата, а именно – обемът на двигателя на автомобила да е до 2000 куб. см и мощност – до 160 к. с.; копие от застрахователната полица за сключена застраховка "Гражданска отговорност" с едногодишен срок на действие; лична карта или личен паспорт на лицето с увреждане (за справка). Заявлението може да бъде подадено и от упълномощено лице въз основа на пълномощно с нотариално заверен подпис по постоянен адрес на лицето с увреждане.
При констатиране на пропуски в изискуемите документи дирекция „Социално
подпомагане" дава на заявителя 7-дневен срок за отстраняването им.
Заявките на безплатни едногодишни винетки се изпращат до областните пътни управления на Агенция „Пътна инфраструктура" до 30-то число на месеца, предхождащ месеца през който ще се раздават. Стикерите се връчват веднага след приемане и обработване на документите, ако същите отговарят на изискванията", посочиха условията от „Социално подпомагане".
За календарната 2016 г. от дирекциите „Социално подпомагане" са предоставени 2 826 безплатни винетни стикери на лица с увреждания от област Смолян.

Изпрати :

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН