www.24smolian.com

272 554 лева за енергийна ефективност на две детски градини в Златоград

петък, 11 ноември 2016 г.0 коментара

Кметът на Златоград Мирослав Янчев получи от зам.-министъра на енергетиката Николай Николов ваучер на стойност 272 554 лв. Отпуснатите средства са за реконструкция на котелните стопанства, монтаж на нови котли с възможност за комбинирано изгаряне на пелети и дърва, подмяна на старите амортизирани отоплителни тела и тръбна мрежа в две детски градини в Златоград и село Старцево.
С реализацията на сключения договор между Министерство на енергетиката и Община Златоград за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия", освен за сградите на ОУ „В.Левски", СУ "Антим I" и Общинска администрация, трайно ще се подобри качеството на живот и температурният комфорт в още две сгради с голямо обществено и социално значение от образователния сектор в общината.
За намаляване на тежестта, свързана с преразпределение на разходите, произтичащи от задълженията за изкупуване на електрическа енергия, заместник-министър Николов връчи на ръководството на „Горубсо – Златоград" АД заповед на министъра на енергетиката за предоставяне на помощ в размер на 329 349 лв.
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН