www.24smolian.com

34 дежурни прокурори по време на изборите

петък, 4 ноември 2016 г.0 коментара

34 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, сред които кърджалийските и смолянските, ще приемат сигнали за изборни нарушения на 5 и 6 ноември 2016 г., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори и референдуми, утвърдени със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.
Сигнали за евентуално извършени престъпления против политическите права на гражданите, свързани с провеждането на изборите и референдума, следва да се подават до дежурния прокурор в съответната районна прокуратура.
На 5 ноември 2016 г. дежурните прокурори ще работят от 8,30 до 18 часа. На 6 ноември 2016 г. дежурството съвпада с началото на изборния ден, както е обявен по закон, и приключва един час след обявяване на края на изборния ден от Централната избирателна комисия.


Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН