Младежите от ГЕРБ в Смолян отбелязаха Деня на народните будители – българския национален празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници и революционери. Те посетиха четири читалища в населените места на община Смолян – Смилян, Търън, Широка лъка и Момчиловци, като им подариха портрета на Паисий Хилендарски и специалното издание „Народните будители“.
„Читалищата в по-малките населени места нямат голяма възможност да обогатяват своя фонд. Това е и причината представителите на МГЕРБ да обърнем специално внимание на тези структури, които от столетия съществуват и пазят творчеството на български и чужди автори“, заяви Пламена Хаджийска - областен организационен секретар на младежката структура в Смолян. Тя посочи, че будителите на българския народ са тези духовници, творци и просветители, които са
подбуждали нацията ни към борба за отстояване на националните ценности и идеали. „Тази книга, която им подарихме, е посветена на великите будители от Възраждането, които са радетели на българския език и култура – книжовници, светци, мъченици, герои от славното ни минало“, допълни Хаджийска. Двама от младежите бяха облечени с народни носии, съхранени от техните предци над сто години. 

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I