www.24smolian.com

Деца рисуваха джамии в конкурс на мюфтийството

вторник, 15 ноември 2016 г.0 коментара

Рисунки на мюсюлмански духовни храмове донесоха награди на три деца от Смолянско.
За поредна година Главно мюфтийство организира национален конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема „Джамията в моя живот". От цялата страна бяха изпратени общо 110 рисунки и 26 есета и стихотворения, като броят на творбите от област Смолян е почти 20, посочиха от Районното мюфтийство.
В категория за рисунка от 6 до 13-годишна възраст второ място спечели Омар Караосманов – на 13 г. от маданското село Върбина. В категория от 14 до 18-годишна възраст на трето място се класира Ренета Терзиева от Рудозем. Главно мюфтийство връчи предметни награди на класиралите се, а поощрителна награда за рисунка получи и Шемзие Делихусева от рудоземското село Войкова лъка.
Рисунката на Ренета Терзиева е и сред трите рисунки, които са изработени във вид на благотворителни картички, които ще бъдат продавани на символична цена от 1 лв. по време на организираната от Главно мюфтийство национална благотворителна кампания през „Седмицата на сирака". Със събраните средствата ще бъдат подпомогнати 210 сирачета към отдел „Социален" на Главно мюфтийство.
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН