www.24smolian.com

Заповед на Мелемов: Никакви пари от родители за консумативи в детските градини!

вторник, 1 ноември 2016 г.0 коментара

Директорите, педагогическите специалисти и непедагогическия персонал в детските градини няма да събират пари от родителите на децата, по какъвто и да е повод и в какъвто и да е размер. Това се посочва в заповед на кмета на Смолян Николай Мелемов.
Заплащането от родителите на дължимата месечна такса за детска градина, да се извършва само при завеждащия административната служба в съответната детска градина като задължително се издава касова бележка.
Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на секретаря на община Смолян Момчил Николов.
Николай Мелемов е поредният кмет в страната, който издава подобна заповед. Целта е от родителите да не се събират средства за консумативи, сапун, тоалетни принадлежности и др., защото община Смолян подсигурява всичко необходимо на детските заведения за тяхното нормално функциониране. През годините са постъпвали сигнали от родители, че от детските градини са им искали средства за сапуни, обзавеждане на групите и други консумативи.  
Заповедта е издадена на 21 октомври и сведена до знанието на директорите на общинските детски градини на територията на община Смолян и на други заинтересовани лица за сведение и изпълнение.

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН