„Служителите от Областната дирекция на МВР в Смолян работят добре, с отношение по проблемите, с изключително добра организация. Това се вижда от резултатите, които в последните две години са доста впечатляващи - най-ниска регистрирана битова престъпност в областта", обобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова след проведената работна среща с ръководството на ОДМВР-Смолян и началниците на петте районни управления. В нея участва и директорът на ГД „Национална полиция" гл.комисар Христо Терзийски. 
Вътрешният министър припомни, че още в края на миналата година, с промените в Закона за МВР, е предприето назначаване на сътрудници по охрана, които да изпълняват определени функции в обектите на МВР. По този начин полицейските служители ще могат да се включат ефективно в оперативната работа. Разпределените нови автомобили, отпуснатите допълнителни средства за гориво и за ремонт, също са част от предприетите мерки за по - активното патрулиране в малките населени места.
Главен комисар Христо Терзийски допълни, че на този етап за ОДМВР-Смолян е предвидена доставката на 6 полицейски автомобила от общо 278 и поясни, че до края на годината ще бъдат закупени още толкова коли. Директорът сподели възможността, че при необходимост в бъдеще от европейски фонд "Спешни мерки" биха могли да се отпуснат допълнителни средства на МВР, с които да се закупят и автомобили с висока проходимост, каквито са необходими в област Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I