Болницата в Смолян търси наемател на вила „Здраве" на Пампорово. МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" откри процедура по провеждане на конкурс за отдаване под наем на обекти, собственост на здравното заведение, съобщиха за 24smolian.com от ръководството на многопрофилната болница.
Началната месечна наемна цена без ДДС за триетажната вила в землището на Стойките е в размер на 1 982 лева. Дължими са отделно разходи за вода и ел.енергия, такса за битови отпадъци, СОТ. Депозитът за участие в конкурса е в размер на 991 лева.
Както вече 24smolian.com писа, болницата в Смолян спечели дело за ведомствената вила „Здраве" на Пампорово. МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" ще получи 60 000 лева частично от сумата 125 000 лв., представляваща обезщетение за вреди под формата на пропуснати ползи през годините, в които сградата е била използвана от пловдивска фирма. Решението бе на окръжните магистрати в Смолян, които отсъдиха в полза на здравното заведение. В продължение на близо 5 години, считано от 29 август 2011 год. до 21 юли 2016 год., когато е входирана исковата молба от ръководството, здравното заведение е било лишено като юридическо лице от възможността да владее и ползва собствения си недвижим имот, като го отдава под наем на трети лица. Ако имотът е бил във владение през процесния период, то той би реализирал граждански добиви под формата на наеми, от които е лишен, се посочва в иска от страна на МБАЛ-Смолян. Според ръководството, пазарният наем за подобни търговски обекти в Пампорово е в диапазона около 25 000 лв. на сезон. Именно това е и основанието за 5-годишния период дружеството да поиска обезщетение за пропуснати ползи при отдаването под наем на 3-етажната постройка в размер на 125 000 лева.
Още девет обекта са обявени за отдаване под наем след провеждането на конкурс. Става въпрос за пунктове за кафе и закуски, както и обособени части в сградата на бившата поликлиника, както и сгради на улиците „Дичо Петров" и „Братан Шукеров".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I