Условна присъда отнесе девинчанин за шофиране в нетрезво състояние, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 33-годишният А.К. получи наказание от 10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да плати глоба в размер на 400 лева, а книжката му ще бъде отнета за срок от десет месеца.
На 22 декември 2015 г. А.К. отишъл в заведение в село Триград с лек автомобил „Фолксваген Пасат", който не бил регистриран по съответния ред. В заведението бил с двама свои приятели, където консумирали алкохол, а след това се преместили в ресторанта на хотел, близо до селото. Малко след това на масата седнал техен познат, който започнал да се хвали колко много му върви колата и искал да се надпреварва с автомобила на А.К. В ранните часове на 23 декември двамата излезли навън и се качили в автомобилите си. Започнали да се състезават, като след един от завоите автомобилът на втория участник се ударил в крайпътно дърво и закачил колата на А.К., която започнала да криволичи по пътя и паднала в градина под пътното платно…
По делото е установено, че А.К. не е предизвикал и няма вина за пътното произшествие. Той е подал сигнал на тел. 112. Водачът на втората кола е получил тежки травматични увреждания при удара в дървото и по-късно е починал. Пристигналите на място полицаи са извършили тест на А.К. с техническо средство „Алкотест Дрегер", което е установило наличието на алкохол от 1,23 промила в издишания въздух.
Присъдата не подлежи на протест и обжалване. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I