Майка се жалва от грубо отношение в детска градина, отказали да приемат детето й. Родопчанката Магдалена Дюлева се оплака в Община Неделино, че медицинската сестра в детското заведение отказала да приеме 2-годишния Майкъл. Майката твърди, че въпреки разпореждането на директорката детето да бъде прието, медицинската сестра в яслената група заявила, че няма да гледа момченцето. Доводът й бил, че няма места в групата. Магдалена разказва, че още от септември 2016 г. е подала заявление за записване на 2 –годишното си дете в градината. В сряда решила да заведе детето за първи ден, като били направени всички изследвания за постъпване в яслата. Първоначално сестрата отказала да приеме детето заради липса на личния картон. Майката казала, че ще се върне до личния лекар да го вземе, но сестрата категорично заявила, че няма да гледа детето. Така майката била принудена да се прибере обратно с рожбата си. Тя добави още, че в същото детско заведение ходи и по-голямото й дете.  След случката, която се разиграла сутринта, майката решила да се жалва в Община Неделино. Кметът Боян Кехайов е разпоредил да бъде извършена проверка по случая в ОДЗ №1. Поискани са обяснения по случая от директорката, медицинската сестра и майката. Кметът на Неделино  добави, че е имало и други оплаквания от родители за грубо отношение от страна на медицинската сестра. Проверката не е приключила все още, но общината със сигурност  ще вземе мерки, тъй като е недопустимо грубо отношение там, където има деца. Най-вероятно медицинската сестра ще бъде преместена в друга социална структура в общината.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I