www.24smolian.com

Инфарктно заседание на ОбС в Неделино: Беширов заплаши с разстрел Огнян Бабачев след спор за имот

петък, 17 март 2017 г.1коментара

Истински екшън със заплахи за разстрел се разигра днес на заседанието на Общинския съвет в Неделино, научи 24smolian.com.
Ябълката на раздора се оказа имот пред входа на бившата текстилна фабрика в родопското градче.
Кметът Боян Кехайов внесъл докладна записка, в която алармирал общинските съветници, че незнайно как имотът е придобит от софийска фирма. Докладната е била разгледана от комисията по корупция, на която присъствали и юристите на Общината. Станало ясно, че липсват каквито и да било документи за покупко-продажба на имота, заяви за 24smolian.com председателят на комисията по корупция Христо Петров.
Последвали бурни дебати по спорната точка от дневния ред по време на заседанието на Общинския съвет, на което присъствали 12 от общо 13 съветници и тридесетина граждани на Неделино. Комисията предложила на съветниците да приемат становището й и да се сезират прокуратурата и разследващите органи за изясняване на обстоятелствата за неясното придобиване на въпросния имот от софийската фирма.
Бившият кмет на общината и настоящ съветник Стоян Беширов заявил, че всичко по този казус е законно и че спорният имот винаги е бил в границите на текстилната фабрика. По думите му, не било и работа на общинските съветници да взимат каквито и да било решения по този въпрос.
Друг общински съветник взел думата и попитал Беширов в качеството си на какъв говори – като общински съветник или като собственик на текстилната фабрика.
Неделинци коментират, че бившият кмет е придобил фабриката буквално в края на мандата си при това за смешна сума, криейки се зад софийската фирма.
Беширов лаконично заявил, че всеки, който се интересува от собственика на имота може да направи справка в Агенцията по вписванията.
Зам.-председателят на Общинския съвет и бивш директор на фабриката Огнян Бабачев обаче му опонирал с думите, че имотът е общински и че докато е бил ръководител на фабриката е искал разрешение именно от Общината за поставяне на временни гаражни клетки на въпросната територия, за да има къде да паркират работниците и служителите.
„Явно нервите на Беширов не издържаха, той скочи и обвини Бабачев, че е виновен за спиране на развитието на града. Позволи си да го заплаши пред всички нас с разстрел“, разказа за 24smolian.com възмутен общински съветник, присъствал на инфарктната сценка.
За да се укротят нажежените страсти председателят на Общинския съвет Стойко Еленов прекъснал заседанието.
Последвала обаче още по-зловеща сцена. Беширов срещнал Огнян Бабачев пред дома му и открито заявил, че ще му прати хора, правейки жест с ръка, все едно стреля с пистолет, научи още 24smolian.com.
В момента зам.-председателят на Общинския съвет е със силно нервно разстройство след оправените му заплахи от Беширов, вдигнал е високо кръвно и е под лекарско наблюдение.

24smolian.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
17 март 2017 г., 23:36

В България следва да се създаде прокуратура, която да разследва измамите на кметовете. Както и да провери имотното състояние на всички бивши и настоящи кметове. ОГРАБИХА Я ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН