Без вратовръзки ще отидат абитуриентите от ПГТТ „Христо Ботев" в Смолян на бал си, като причината за това е, че са решили парите, които би трябвало да дадат за този официален аксесоар, да дарят за благотворителност.
Тази година училището завършват само момчета. 26-те зрелостници събрали 500 лв., които дарили за лечението на болно дете от левкемия в Смолян. Инициативата на завършващите била подкрепена и от ученици от 11 клас, които също дарили средства.
„Считам, че всички акции, които организират децата, възпитават в тях чувство на добронамереност, толерантност, а всеки човек в даден момент от своя живот, ще има нужда от подкрепа. Нашите абитуриенти смятат, че да дарим помощ на някой човек е много по-добре, отколкото това да изглеждаме по-добре за една вечер", каза директорът на ПГТТ „Христо Ботев" Мария Жайгарова.
В гимназията функционира Клуб „Милосърдие", който вече има зад гърба си редица реализирани благотворителни акции в помощ на социално слаби семейства.
„Ние сме удовлетворени, че нашите ученици носят в сърцата си онази искрица на милосърдието, на съпричастността, която завладява много други хора", добави  ръководителят на клуба Софка Иванова.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I