Областният управител Недялко Славов уважи тържествата по случай един от най-светлите български празници – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и Празника на община Чепеларе.
Той поздрави просветните дейци, съвременните будители, гражданите и гостите на града. От свое име и от името на българското правителство, пожела здраве, благополучие и успехи във всяко добро дело.
„Всяка година на 24-ти май изказваме дълбока признателност и почит към великото дело на равноапостолите Кирил и Методий, сътворили азбуката и дали правото на българите и всички славяни да се гордеят. Това е празник на българската духовност и стремежа за просвещение, празник, който ни обединява около езика и писмеността", посочи Славов
Той изказа своето уважение и благодарности към всички учители и духовници, културни дейци, съвременни просветители за професионализма и ежедневните усилия, които полагат за съхраняването и предаването на българския език и култура. За това, че поддържат жив и буден огъня на знанието, затова, че поддържат култа към образованието като към висша ценност.
„Нека винаги носим светлината на този празник и обичта към род и родина в душите си, нека бъдем горди и достойни българи!", призова областният управител.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I