Близо четири часа медициски екип на Спешна помощ – Смолян с пациент в линейката е чакал в малките часове на нощта срещу петък да бъде разчистено свлачище на пътя Мугла- Смолян. Действието се развива снощи, когато е получен сигнал за оказване на помощ на 41 – годишен мъж от Мугла, който е с вродено генетично заболяване – повишена чупливост на костите и бил с фрактура на подбедреница. Екипът се отзовал, но на път за болницата в Смолян, на около 4 км. от Затворническото общежитие в посока Смолян, пътят им бил препречен от свлачище. За съжаление там нямало обхват и се наложило реаномобилът да се върне отново в селото, откъдето е потърсено съдействие за разчистването на падналата скална маса. Сигналът е получен около 23 часа на спешният телефон 112, като на място веднага бил изпратен екип на местната пожарна. С тяхно съдействие е бил разчистен необходимият терен за да премине линейката и пациентът е откаран в болница. „Получихме пълно съдействие, пациентът през цялото време е бил спокоен, нямало е проблеми. Всичко е траело около четири часа", коментира директорът на Спешна помощ – Смолян д-р Велин Денев. Свлачището се е образувало вследствие на обилните валежи през последните дни в района.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I