Кметът Николай Мелемов покани за поредна година  в община Смолян учителите –ветерани в навечерието на 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, за да изрази признателността си към тях.
„Скъпи учители, поздравявам Ви от мое име и от името на община Смолян.. Нашето общество има дълг към Вас, защото мисията Ви е много важна – формирате капитала и бъдещето на нашата нация. Желая ви много години занапред, здраве и живот. Да се радвате на признанието и любовта на поколенията”, каза в приветствието си към образователните дейци градоначалникът.
Мелемов изпълни обещанието си, че това тържество ще го направи традиционно и за втора поредна година в навечерието на 24 май  покани учителите –ветерани.
От името на клуба на учителите ветерани Елена Сариева произнесе прочувствено слово за 24 май. Тя  благодари на Мелемов за уважението и признателността към тях.
„Благодарим Ви, че ни връщате в нашето време и цените приноса ни  за издигане на българската просвета и утвърждаване делото на Светите братя Кирил и Методий. И днес ние се вълнуваме от проблемите на българското образование, защото учителят е духовно извисен човек. Пожелаваме Ви здраве, сили и енергия, за да превърнете Смолян в още по-добро място за живеене. Специални благодарности и към госпожа Венера Аръчкова, която откликва също на нашите идеи”,  каза още Сариева в словото си.
Учителите-ветерани поздрави и общинската съветничка Мария Семерджиева, която е и председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности, образование, култура, вероизповедания, младежта и спорта в Общинския съвет.    
Специално за учителите-ветерани, талантите от ОДК-Смолян и ДГ „Зорница” изнесоха празнична програма. След това Мелемов покани образователните дейци на чаша вино в 247 зала на община Смолян.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I