Много добро начало поставиха учениците от Чепеларе състезанието за електромобили   в Лондон   „Шел Екомаратон”. Състезателният тим от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм в родопския град,  подобри  постижението си от миналата година още от първия си опит.
„Имахме и мал шанса на втората обиколка да ни задържат 1 минута заради катастрофа пред нас, затова и следващите обиколки сме карали и доста по-бързо,което ни намали резултата.Днес продължаваме“, коментираха от отбора на Чепеларе.
Пилота на електромобила Стоян Илъков се готви за нови постижения.
Чепеларци са си поставили и амбициозната задача да подобрят двойно миналогодишните си резултати, изминавайки над 300 км с киловатчас електроенергия. 
Сегашното тегло на Storm 2017 е около 40 кг, като в бъдеще би могло да бъде намалено с използване на карбон вместо стъкломат за купето, обясни ръководител на отбора инж. Тодор Лазаров.
Учениците от Чепеларе се състезават с над 300 европейски отбора. Тимът се състои от осем ученици, които участват директно на финалите. 

Състезанието в Лондон ще се проведе между 25 и 28 май 2017 г. 
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I