Проблемът за паркоместата е заради 51 454 автомобила
 
Засиленият уличен трафик и липсата на паркоместа в Смолян се крие в цифрата 51 454. Това е броят на всички регистрирани моторни превозни средства в региона към края на м.г., установи проверка на 24smolian.com. При население от малко над 120 000 души в областта, простата аритметика сочи, че на 2,3 души в Смолянско се пада по едно МПС. Само в рамките на миналата година пък в региона са регистрирани нови 5 232 превозни средства.
Освен, че цифрите са стряскащи, стряскащ е и проблемът с паркирането.
Община Смолян погна неправилно паркираните автомобили в областния град. Проверките са съвместни и се извършват от страна на служители на „Пътна полиция", „Охранителна полиция" и представител на местната администрация в лицето на зам.-кмета инж Марияна Цекова.
От общината призовават гостите и живущите в Смолян да спазват Закона за движение по пътищата. Масово обаче законът не се спазва, а оправданието е винаги, че няма паркоместа. Водачи оставят возилата си в центъра на областния град. С дни  паркираните  автомобили стоят на едно и също място, като заемат дори по две места.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I