Отново бракониерски лов е бил засечен от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Смолян при нощна проверка на язовир „Доспат". Служителите на „Рибарство и контрол" били на обход в района на местността „Мотела", при която са забелязани двама нарушители в момент на изваждане на 2 броя мрежи с обща дължина 200 м. При вида на служителите на ИАРА, бракониерите избягали от местонарушението, изоставяйки лодката и мрежата с рибата. В последствие е била сезирана Районна прокуратура – Велинград и по изоставения автомобил и лодката е установена самоличността им. По случая има образувано бързо производство срещу 36 – годишен мъж от Сърница. Иззети са лодката и мрежите с уловената в тях 14 кг. сребриста каракуда, която е върната жива във водите на язовира.
По-късно, отново на яз."Доспат", в района на махала „Крушата" са намерени и извадени още 3 броя мрежи с обща дължина 300 м. Уловената в тях риба от видовете дъгова пъстърва, червеноперка и речен костур е върната в язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.
Припомняме ви, че миналата седмица отново на язовир „Доспат", инспекторите извадиха няколко мрежите от водите с обща дължина около 300 метра. Тогава бракониерите успяха да се скрият.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I