6 месеца условно след инцидент на сечище

Дървосекач бе осъден след като причини смъртта на свой колега. 6-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок дадоха магистратите в Смолян на мъж от девинското село Гьоврен.
Припомняме, че инцидентът стана през април м.г.
А.Д. и Р.Б. работили в една бригада от четири души, която извършвала сеч в землището на село Гела. Във фаталния ден А.Д. трябвало да повали 30-метров смърч, поради което 36-годишният Р.Б. и още един негов колега започнали да се отдалечават на необходимата безопасна дистанция. Преди да установи, че другите двама са на достатъчно разстояние, А.Д. повалил дървото. В същото време Р.Б. вече бил запалил моторния трион и започвал да обработва друг дънер. Заради силния шум, той не успял да чуе виковете на третия работник, който се опитал да го предупреди за падащото към него огромно дърво. Смърчът се стоварил върху 36-годишния мъж, причинявайки му наранявания по главата и гърдите. Работници успели да извадят изпод дървото тялото на колегата си и да го пренесат до мястото, където бил джипа им. На път към Смолян ги пресрещнала изпратената линейка. Лекарите обаче само констатирали смъртта на 36-годишния мъж, също от девинското село Гьоврен. Установено било, че и четиримата са работили без предпазни каски.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I