Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще проведе среща с жителите на Община Девин, които скочиха срещу новите по високи цени на водата в общината. Тя ще посети родопския град днес, като има специално организирана среща с граждани на града от 12 ч. в заседателната зала на Общински съвет – Девин.
„Всеки гражданин е добре дошъл на срещата. На нея всеки един ще може да поставя въпроси, които го интересуват и са в правомощията на зам.-министър Крумова", коментира кметът на община Девин Красимир Даскалов.
 Припомняме ви, че инициативен комитет „Да защитим водата на Девин" стартира събиране на подписка против увеличаване на цената на питейната вода в община Девин. От 1 май цената бе увеличена от малко над 90 ст. на 1,62 лв. за кубик, което отключи недоволството на жителите на общината.
 Жителите на Девин не са съгласни и с начина на новото ценообразуване, както и с плановете на дружеството след няколко години цената на водата да достигне 2,60 лв. за кубик. Желанието на хората е да се спре вдигането на цената, както и Община Девин да напусне ВиК асоциацията, като се обособи общинско дружество.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I