Митко и Лили от Вълчан дол ще гостуват в президентската резиденция „Бояна". Лично първата дама е пристигнала в селото в края на работната седмица, за да вземе децата със себе си да гостуват в столицата. В селото разказват, че преди седмица Десислава Радева дошла, за да покани Лили и Митко да посетят столицата. След  като децата прели поканата, пътуването им вече е факт. Децата с радост очаквали първата дама. В София за тях са предвидили интересна програма, а Митко най-накрая ще може да сбъдне една от мечтите си-да види Парламента, разказват радостно хората от Вълчан дол.
Тежката съдба на двете деца, за които медиите разказаха, трогна хиляди българи. Семейството живее от години при тежки условия, а в къщата им дори нямаше прокарана вода. Баща им Ангел е болен и от година е на легло, със счупена става. Майката има психични проблеми. По-голямата част от домакинството децата въртяха сами. Баткото завърши 6-и, а Лили - 4-ти клас. Децата нямат интернет, фейсбук и мобилни телефони, дори не са ходили на повече от 50 км от родното си село. Историята на Митко и Лили докосна хиляди добри сърца и много хора помогнаха на семейството, за да може то да живее нормално. Благодарение на дарители, бащата Ангел Хайтов вече е с нова става на крака и вече е на рехабилитация. Това върна усмивките на лицата на децата. Пак с дарения е отремонтиран покривът на къщата, направен е водоем и домакинството вече има вода. Децата имат компютър, телевизор, хладилник, пералня и много нови придобивки, благодарение на помощта на хората. Много хора дариха дрехи, храни и парични средства за децата.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I