Две напълно ремонтирани и новооборудвани отделения бяха открити днес в МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов“ ЕООД в Мадан.
Лентата бе прерязана от кмета на община Мадан Фахри Молайсенов и управителят на лечебното заведение д-р Стефан Хаджиев. Детското отделение, както и Гинекологичното в болницата са придобили нов и модерен вид, като след ремонта има всички необходими съвременни  условия за престоя на пациентите. Изграден е и специален детски център за най-малките пациенти, а цветовете на стаите и коридорите са подбрани специално, като идеята е средата да е различна от типичната за болница.
„Няма да скрия и факта, че положихме  неимоверни усилия, за да подкрепим  общинската болница – от предотвратяване на затварянето й, през търсене и привличане на специалисти, през постоянните усилия лечебното заведение да придобива европейски вид за лечение на пациентите“, сподели кметът на общината Фахри Молайсенов преди официалното откриване на двете отделения.
Д-р Хаджиев припомни, че лечебното заведение е с  подменена покривна конструкция, изолация на всички фасадни стени, а дървената амортизирана дограма е сменена с нова  ПВЦ. „Изградена е нова ел. инсталация и канализация, осигурен е необходимият микроклимат, чрез ОВК /отопление, вентилация, климатизация/. Здравното заведение разполага с нова пожароизвестителна система, модернизирани, перално помещение и сушилня и др.“, сподели още д-р Хаджиев. Той благодари на ръководството на общината за подкрепата, като изрази и увереност, че и за в бъдеще ще могат да разчитат на тяхната подкрепа.
Молайсенов припомни още, че със средства от общинския бюджет е ремонтирано и обновен операционня блок, родилен сектор и детско отделение,в което скучните стаи в момента са изпъстрени в различни цветове за уют на най-малките пациенти.
Благодарение на спонсори е подновена  по-голямата част от легловата база и оборудването на стаите с нови шкафчета и различни консумативи. Сумата, която е събрана е в размер на около 37 000 лв. Имената на дарителите са  овековечени на специално направени благодарствените табла, които се намират на входа на отделенията.
„Когато поехме управлението на община Мадан, състоянието на болницата в града не бе в завидно състояние. Всички помним какви проблеми имахме. Благодарения на усилията на целият екип, от болница със затихващи функции в момента имаме лечебна заведение, с което малко общини в страната могат да се похвалят с такова“, коментира  народният представител на ДПС Хайри Садъков.
На церемонията по официалното откриване присъстваха още депутатът от ГЕРБ и председател на Здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Мими Кубатева, директорът на ДКЦ – Смолян д-р Мони Турналиев, управителят на Специализирана Болница за Рехабилитация  „Орфей“ – Девин д-р Юлия Кисимова, предсадателят ОбС – Мадан Бехтчет Сираков и др. Между официалните гости на събитието бяха и едни от най-големите дарители, за реновирането на отделенията Георги Кенов – представител на „Мода Шпорт“ ЕООД  и Ясен Керменов - управител на фирма "Омелия" ЕООД.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I