Почивната база на Съюза на слепите „Релакс" в троянското село Шипково посрещна 28 малко или повече незрящи и придружители от Смолян за една седмица. Естествено е затруднението на тези хора в нова обстановка, макар че някои идват за пореден път, но в „Релакс" всичко говори за мисъл и грижа към почиващите, че отношението на персонала е специално за тях. За 7 дни всеки имаше възможност да избере с лекарския съвет на д-р Нина Драгойска най-подходящите от 15-те вида процедури, да заявява храна според заболяването си, да научи полезни съвети, които да прилага вкъщи.
Ръководителка на групата, в която влизаха и 40 техни колеги от Пловдив, бе Теменужка Миткова, председател на Регионалната организация на слепите в Смолян, която от 7 години води групи, а от четири по две смени. Втората смяна за тази година ще замине за Шипково на 1 ноември.
Членовете на съюза почиват тук с покриване на храната и нощувките от Социални грижи, а лично заплащат пътните и процедурите. В Шипково има три минерални извора с благоприятно лечение на опорно-двигателния апарат и стомашно-чревния тракт, чернодробни и жлъчни болести, периферната нервна система, артрози, артрити, дископатии и др.
Росица Примовска
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I