Днес се навършват 40 тъжни дни от смъртта на големия смолянски тежкоатлет Величко Чолаков. Десетки близки, приятели, съотборници, състезатели и семейството на Чолаков се събраха в храм „Свети Дух" в Смолян, където отец Иван  Марински  отслужи панихида и молитва за упокой на душата на щангиста.
Специално за църковния ритуал пристигна бившият съотборник на Чолаков и треньор Златан Ванев, както и Лъчезар Кишкилов, който бе помощник треньор в националния отбор на олимпиадата в Атина, където Величко спечели бронзовия си медал. Всички, между които бе и личният му треньор Костадин Грозданов, който го откри за големия спорт и беше до последно и в треньорската му дейност до него, бяха категорични, че Чолаков ще остане завинаги в сърцата на хората. Да почете паметта на своя приятел и съотборник пристигна и Валентин Саров.
„Поклон! 40 тъжни дни, няма да те забравим бат`Велко", написа в профила си Саров.
Още десетки негови приятели, които са разпръснати по целия свят, също почетоха Чолаков с постове в социалните мрежи.
Величко Чолаков почина на 20 август, като новината за смъртта му покруси не само Родопите, а и спортната общественост по целия свят.
Днес, в Комисията по младежта и спорта, ще бъде разгледано и предложението за получаване на пожизнената премия на олимпийските медалисти и от техните деца. Именно кончината на Величко Чолаков стана повод за промените, както и загубата преди години и на Милен Добрев. Двамата бяха големи приятели и по ирония на съдбата си отидоха на една и съща възраст – 35 години.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I