Недялко Славов, Областен управител на област Смолян
 
Скъпи граждани на област Смолян,
Щастлив съм да Ви поздравя по случай Деня на Съединението!
Присъединяването на Източна Румелия към Княжество България преди 132 години, на 6 септември 1885 година, е едно от най-съдбоносните събития в Българската история. Съединението полага основите за развитието на България като суверенна и независима държава.
Шести септември символизира националното единство на българския народ, единство, от което се нуждаем и в днешните динамични времена. Само с общи усилия, загърбвайки различията помежду си, можем да постигнем просперитета на България! Нека заедно реализираме добрите инициативи, да подкрепяме разумните политики за общото благо, с достойни и отговорни дела да осигурим по-добро бъдеще за област Смолян и България, съхранявайки българщината и почитайки героите на нашата история!
Пожелавам Ви здраве и благоденствие! Нека с обединени усилия посрещаме предизвикателствата пред нас и постигаме успех в начинанията!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Николай Мелемов, кмет на Община Смолян

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,
За мен е чест да Ви поздравя с Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 6 септември преди сто тридесет и две години Отечеството ни изживя един от най-славните и достойни мигове в историята си. Актът на Съединението, организиран с национални сили, осъществен разумно и тактически точно, респектира Европа и света с каузата си.
Чрез Съединението българинът доказа, че когато има светла национална идея, може да се обедини около нея, способен е да вложи енергия и сила, да прояви смелост и дързост в осъществяването й.
Днес отново се изправяме пред смисъла на Съединението. И той не трябва да бъде търсен само в историческия спомен, с който се гордеем, а и в примера на силното обединение, което може да даде отговор на многото въпроси и решенията на българските задачи.
Дълбок поклон пред героите на Съединението!

Красимир Даскалов, кмет на Община Девин

Уважаеми съграждани,
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод честването на този велик празник - Денят на Съединението!
Без съмнение 6 септември 1885 година е една от бележитите дати в новата българска история, едно от  най-достойните събития в развитието на младата тогава българска държава. На тази дата, преди 132 години, вниманието на цяла Европа е приковано от смелостта на един малък, но храбър народ от Балканите, дръзнал да наруши железните правила на Великите сили и да отхвърли разпоредения от тях и несправедлив за България Берлински договор, разделил изкуствено страната и народа ни.
На тази велика дата в националната ни история всеки истински българин засвидетелства своята почит към предците ни, които доказаха, че "Съединението прави силата"!
Днес ние трябва да следваме техния пример, обединявайки се в усилията си да намерим решения на задачите, които стоят пред нас, за да градим една съвременна и обединена България!
В този тържествен и прекрасен ден Ви пожелавам да бъдете здрави и свободни и в делата и в мислите си!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I