Катя Минчева от неделинското село Изгрев покори журито и публиката на III-тия Международен фестивал за хора с увреждания „Несебър без граници", който се проведе от 30 август до 1 септември. Катя спечели първо място в категорията за народен вокал – солово изпълнение. Освен това, изпълненията й били високо оценени от домакините, за което Община Несебър й присъди парична награда за най-добър изпълнител на фестивала. Това е поредното признание за Катя, която покорява хорските сърца от години наред със своите народни песни.
Организатори на фестивала са община Несебър, Сдружение Център за рехабилитация на хора с увреждания-Караганда, Република Казахстан и Българо-Казахстанска асоциация за подкрепа и интеграция на хора с увреждания,.
Конкурсната програма е включвала различни категории на изпълнителското изкуство и художественото творчество. Те били разпределени в пет категории – вокал, жестово пеене, танц на инвалидна количка, хореография и изпълнение на музикален инструмент.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I