Състезание по  риболов за купата „Михалково – Trout Cup 2017" организират на р. Въча състезатели от националния отбор на България по риболов на пъстърва с изкуствени примамки и секцията по пъстървови дисциплини към Българска федерация по риболовни спортов( БФРС). Той ще се проведе на 23 и 24 септември до с. Михалково. Трасето е същото, на което се провежда републиканското първенство. В рамките на два дни всеки ще има възможност да премери сили и умения с едни от най-добрите спинингисти на България. Турнирът е индивидуален.  Ще се лови в два сектора, според правилата на Световната федерация по риболовни спортове (ФИПС).
„Лови се с изкуствени примамки – блесни, воблери, джигове със силикон, цикади, спинери и др. Забранено е оперението от текстил, пера и др. Всички куки (единични, двойни или тройни) са задължително без контри. Със състезател, уловил риба с контра на куката, се процедира съобразно правилника на ФИПС.
Състезателно трасе се състои от два големи сектора. Във всеки сектор ще ловят половината от участниците. Секторите са разграфени с маркировъчна линия на боксове от по 10 метра всеки, като броят на боксовете е два пъти повече от този на състезателите в сектора. Може да се лови само в незаети боксове", обясняват организаторите.
За петък, 22 септември, е предвидена тренировка от 12.30 до 15.30 ч. Състезанието ще се проведе в два манша в събота, 23 септември, и още един в неделя, 24 септември. Всеки манш се състои от 4 рунда по 40 минути. По предварително изтеглен жребий състезателите избират един след друг стартови боксове в началото на всеки рунд.
Класирането е само индивидуално и се извършва по наказателни точки и брой уловени риби. За база се взима правилника на световната федерация по спортен риболов ФИПС.
Таксата за участие на всеки състезател е 70 лева (35 евро за чуждестранните участници). Събраните средства ще се използват за зарибяване на състезателното трасе с пъстърва. За призьорите са предвидени купи, както и много други примамливи награди – луксозни въдици, макари, примамки и такъми за първите 10 състезатели в класирането.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I