Почитателите на творчеството на Светозар Казанджиев препълниха залата на КДК в Смолян, а поводът бе новата му книга „Милост", която е вече в ръцете на читателите. Творбата, издадена от „Български писател", съдържа 43 кратки разказа с подзаглавие „Истории за разказване".
И тази книга на писателя е свързана с Родопите. Писана е с пълна отдаденост, искреност и любов. Той тръгва от личния спомен, минава през фантазиите на живота, смесва се с таборите, слизащи от небето, надниква в света на Италия, Англия, Америка, за да ни покаже чрез своите герои величието на човешкия дух. Казанджиев не е спестил нищо от себе си, напротив, в историите е вложил най-доброто от своя талант, защото знае, че всичко написано със задъхване, се чете на един дъх.
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави Казанджиев и му пожела огънят на неговото творчество никога да не изгасва, перефразирайки известният турски писател и поет Назъм Хикмет: „Ако аз не горя, ако ти не гориш, ако ние не горим, кой ще разсее мрака". Тя му връчи и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов. В него се казва: „За мен е голямо удоволствие да Ви поздравя с новата Ви книга, г-н Казанджиев. Вие сте един от най-значимите дейци на изкуството и културата в Смолян, дългогодишен председател на Дружеството на писателите и КДК-Смолян. С талантливото си творчество, Вие препредавате гласа на човешката душа, на съкровено българското и затрогващото в нея. Пожелавам Ви да се множат хората, които обичат творчеството Ви".
Авторът бе поздравен от приятели и колеги.
Проявата е част от тържествата, посветени на Празника на Смолян и 105-годишнината  от Освобождението на Родопите от турско робство.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I