Пенсионери от Ардино гостуваха на клуб в смолянския квартал „Горно Райково" и създадоха приятелски взаимоотношения. Домакините посрещнаха своите гости с питка.
„Радваме се да възродим мостове на дружески връзки между пенсионерските клубове в Ардино и Смолян. Отколешни са взаимоотношенията между двата родопски града. Ще направим всичко възможно нашите приятелски връзки да бъдат ползотворни и полезни", каза председателят от Пенсионерски клуб на домакините Ангел Стойчев. Певческата група към клуба поздрави гостите от Ардино със своите изпълнения.
Председателят на Клуба на пенсионера в Ардино Гюнер Мюмюн заяви, че с удоволствие ще осъществят връзка с пенсионерския клуб в кв. „Горно Райково".  „Всяка година със съдействието на община Ардино организираме екскурзии в страната и съседните държави Турция и Гърция. Стараем се подобаващо да посрещнем празници. Пенсионерският клуб в Ардино е като втори дом за хората от третата възраст", заяви Мюмюн. Той дари на председателя на клуба Ангел Стойчев пластика на Дяволския мост и ги покани да гостуват в Ардино.
През уикенда група пенсионери от Ардино организираха еднодневна екскурзия до природните и туристически забележителности на Смолян. Инициативата е на ръководството на Клуба на пенсионера в града под Белите брези. Хората от третата възраст посетиха Пампорово, един от най-красивите зимни и летни курорти в страната. Ардинските пенсионери се изкачиха и до телевизионната кула на връх „Снежанка", която се намира на 2019 метра надморска височина. Разгледаха храм "Св.Висарион Смоленски" в Смолян, както и манастирския комплекс „Св. вмчк. Пантелеймон".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I